Smitteverntiltak i butikkene våre

Alle matbutikker oppfordres til å gjennomføre følgende smitteverntiltak:

  1. Egne plakater/skilt med informasjon om hvilke smitteverntiltak dere gjør for å trygge kundene.
  2. Håndvaskplakaten fra Folkehelseinstituttet.
  3. Oppfordre kunder og ansatte om å holde minimum 1 meter avstand til hverandre, kan settes på plakat/skilt nevnt i punkt 1.
  4. Minne kunder og ansatte om ikke å håndhilse, kan settes på plakat/skilt nevnt i punkt 1.
  5. Sprit tilgjengelig for kundene ved inngang og utgang til butikken, samt engangsservietter med sprit til å tørke av håndtak på handlevogner og handlekurver.
  6. Håndtak på dører til kjøleskap og frysedisker må vaskes ofte, gjerne med tilgang til spritdispenser. Det samme gjelder hyller som åpnes med dør(er).
  7. Det anbefales ikke å ha selvbetjening av varer som ikke er pakket inn i emballasje – som bakevarer og smågodt.
  8. Det er ikke tillatt med buffeer.
  9. Generelt å ha et ekstra fokus på rengjøring, gjerne som synliggjør hvor ofte og når rengjøring skjer, som det gjøres på offentlige toaletter og toaletter på bensinstasjoner med egne lister.

Det er viktig at også dere som kunder tenker smittevern når dere er i butikkene.

 

Se også informasjon fra Mattilsynet